Siirry sisältöön

Pieksämäen vuoden kylä

Taas on tullut aika ehdottaa Pieksämäen vuoden kylää.

Vuoden Kylän valinnalla halutaan nostaa esiin kylien monipuolista toimintaa ja lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta ja näkyvyyttä. Tavoitteena on löytää aktiivisia kyliä, tuloksellista kylä-toimintaa ja saada hyviä esimerkkejä kylien toiminnasta ja yhteistyöstä. Valittavalla kylällä tulee olla kyläsuunnitelma. Pieksämäen vuoden kyläksi valittu kylä on yleensä myös yhdistyksen esitys Etelä-Savon vuoden kyläksi. Myöhästyneet hakemukset huomioidaan seuraavan vuoden valintaa tehdessä. Hakuaika 30.4.2020 klo 23:59 asti.

Suosittelemme vastauksien antamisessa kirjoittamaan lomakevastaukset erilliseen tiedostoon ja sieltä liittämään vastaukset lomakkeelle lähetys- tai päivitysongelmien välttämiseksi. Huomioi myös, että liitetiedostojen koko on vain 4Mt ja sitä isompien tai yli 5 liitteen lähettämiseksi kannattaa käyttää wetransfer-palvelua (linkki alhaalla).

Mikäli haluat täyttää paperisen version hakemuksesta, voit ladata word-pohjan tästä (Järvi-Suomen kylät ry). Pohjana toimii Järvi-Suomen vuoden kylä lomake, jotta lomaketta voidaan käyttää suoraan Etelä-Savon vuoden kylä hakemukseksi.

Tähdellä merkityt kohdat pakollisia Pieksämäen vuoden kyläksi haettaessa, muut silloin, jos haetaan samalla myös Etelä-Savon vuoden kylä -titteliä.

  Kylän nimi *

  Sijaintikunta *

  Kylän asukasluku

  Etäisyys lähimpään kaupunkiin

  Lähin kaupunki

  Onko hakijana kyläyhdistys *
  kylläei
  Yhdistyksen nimi *

  Perustamisvuosi

  Perustelut, jos hakijana ei kyläyhdistys *

  Ilmoittajan nimi *

  osoite *

  puhelinnumero *

  Sähköposti *

  4 Kylässä toimivat seuraavat järjestöt:

  ** Kylässä voi toimia esim. kyläyhdistys, Kotiseutuyhdistys, Nuorisoseura, Maa- ja kotitalousseura tai PVY, Martat, Metsästysseura, Urheiluseura tai sen alaosasto, 4H-kerho, jne. **

  5 Onko kylässä voimassa oleva kyläsuunnitelma
  kylläei
  ** Kyläsuunnitelman tulee olla tehtynä ja voimassa, mikäli haluaa kisata Etelä-Savon vuoden kylä -tittelistä **

  Kuvaile kyläsuunnitelman laadintaprosessi, suunnitelman toteuttaminen ja seuranta

  6 Miten kylä on osallistunut kunta- ja palvelurakenne uudistukseen ja miten on järjestetty kunnan ja kylän välinen suhde sekä luotu yhteinen sopimus- ja neuvottelumekanismi?

  7 Kylän yksi-kolme merkittävintä voimannäytettä viimeisen viiden vuoden aikana (yksin tai yhdessä muiden kanssa). Näistä pyydetään liittämään mukaan oheisaineistoa *
  (yksi pakollinen)


  8 Miten kylä on hoitanut viestinnän; lehti, infokirje, ilmoitustaulu, kotisivut, verkkotiedotteet, facebook ja muu sosiaalinen media tms. *

  9 Millaista yhteistyötä kylässä on tehty? *
  A Oman kylän järjestöjen ja kyläläisten kesken *

  B Yhdessä kunnan toisten kylien, kunnan, alueen Leader-ryhmän, järjestöjen ja muiden kanssa

  C Kansainvälinen toiminta

  10 Esimerkki onnistuneesta yhteishankkeesta, jossa kylä on ollut mukana (mitä tehtiin, miksi, koska ja keiden kanssa?) *

  11 Mitä merkittäviä tapahtumia (kyläjuhlia, markkinoita, näytelmiä, yms. yleisötilai-suuksia) kyläläiset ovat järjestäneet viimeisen viiden vuoden aikana yksin tai yhdessä muiden kanssa?

  12 Miten kylä ja kyläläiset ovat osallistuneet alueensa lähipalvelujen kehittämiseen ja uudelleen järjestämiseen (esim. kauppa, lähikoulu, posti, kylän monipalvelukeskus, laajakaistayhteydet, jätevesineuvonta, kylien turvallisuus, kyläavustaja, kuljetus-palvelut)?

  13 Mitä elinkeinojen kehittämiseen liittyviä hankkeita kylä on toteuttanut tai ollut mukana toteuttamassa viimeisen viiden vuoden aikana?

  14 Edellä mainittujen hankkeiden kokonaisarvo (€) kylän kehittämiseen

  15 Onko kylässä kyläkaavaa, ympäristösuunnitelmaa, turvallisuussuunnitelmaa?

  16 Onko kylän voimin pyritty edistämään maaseutuasumista ja hankkimaan kylään uusia asukkaita ja miten (tonttipörssi, markkinointi, muilla tavoin)?

  17 Miten kyläperinnettä on vaalittu ja tallennettu (perinnetapahtumat, kyläkirjat, videot, äänitteet jne.)?

  18 Miksi juuri tämä kylä pitäisi valita Vuoden Kyläksi?


  19 Mitä liitemateriaalia hakulomakkeen mukana on?

  Linkki wetransfer-sivulle: www.wetransfer.com

  Ohje: Lähetä viesti posti(ä.t)jasky.fi. kirjoita se email to -laatikkoon. Laita oma sähköpostisi Your email -laatikkoon. Ja message kohtaan kirjoita kylän nimi ja lähettäjän nimi jota liitteet koskevat.
  Add your files -kohdasta pääset lisäämään tiedostoja joko yksitellen tai kansiona. Voit myös vetää siirrettävät tiedostot selainruutuun.